Larex

facebook twitter

fg
fg
fg
fg
fg

Site-ul Centrului National pentru Încercarea si Expertizarea Produselor C.N.I.E.P.-LAREX


LAREX are sediul în Bucuresti si este reprezentat în opt orase importante din tara, oferind servicii de expertizare si certificare la standarde internationale pentru toate categoriile de produse – va invitam sa vizitati paginile site-ului pentru mai multe informatii despre domeniile noastre de activitate si serviciile oferite.

În cazul în care doriti informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati în Bucuresti sau la oricare din centrele din tara, ale caror date de contact sunt disponibile în pagina „Acoperire Nationala”

 

PREZENTARE GENERALA

Înfiintat în anul 1954 ca laborator al Oficiului de Control al Marfurilor, LAREX s-a dezvoltat permanent, devenind in 1990, C.N.I.E.P. - LAREX, institutie publica cu personalitate juridica, finantata integral din venituri extrabugetare, ce functioneaza în conformitate cu Hotarârea de Guvern nr. 625/12.08.1999, în subordinea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (A.N.P.C.).

Statutul de organism neutru, notificat prin Hotarâre de Guvern, face ca deciziile noastre privind certificarea produselor sa poata fi adoptate pe baza unor criterii exclusiv obiective si profesioniste si sa raspunda la cerintele privind independenta si impartialitatea.

Marca LAREX este inregistrata din 1975 la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci si la Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale si Serviciilor de la Geneva.

C.N.I.E.P. - LAREX este membru fondator al Asociatiei de Acreditare din România (în prezent RENAR) si colaboreaza cu multe organisme guvernamentale si oficiale, ca: Directia Generala a Vamilor, Garda Financiara, Politia Economica, A.N.P.C. etc.

Participam permanent la teste comparative interlaboratoare organizate de retele cum ar fi : QUID, APLAC, IRMMA, European Commission – Proiect STRATFEED, CALITAX – LABAQUA, FAPAS, IIS s.a.

Faptul ca lista clientilor sai cuprinde in egala masura organisme ale statului si agenti economici privati, este inca o dovada a statutului de organism neutru pe care C.N.I.E.P. - LAREX si l-a consolidat in timp.

C.N.I.E.P. - LAREX acorda în baza unui regulament aprobat de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, marca de testare "LAREX" care poate fi aplicata pe produsele pe care le-a testat si evaluat. Mentionam ca pe piata româneasca se comercializeaza sub marca de certificare LAREX peste 900 de produse.

 

Va mai ofera:

  • Expertize tehnice pentru organele de control (Politie, Garda Financiara, A.N.P.C.);
  • Prestari de servicii în vederea obtinerii licentelor de fabricatie pentru produse alimentare;
  • Asistenta tehnica în vederea elaborarii standardelor de firma;
  • Cursuri pentru perfectionarea profesionala a personalului din laboratoarele de încercari fizico-chimice
  • Certificari de produse
  • Marca de certificare LAREX CERT.